Noord-Nederland

Joan Lagerwaard re-integratie

Mijn naam is Joan Lagerwaard. Geboren in Amsterdam op 11 maart 1954. Na de MAVO en de HAVO heb ik de Pedagogische Academie gedaan.
Na elf jaar te hebben gewerkt als groepsleerkracht ben ik, samen met mijn man en onze twee kinderen, verhuisd naar Friesland. Omdat ik geen Fries spreek (ik versta het wel!) kwam ik daar niet in het onderwijs terecht. Ik ben omgeschoold tot psychologisch assistent om aansluitend te gaan werken op de afdeling Personeelsselectie en Loopbaanadvisering van Arbeidsvoorziening Friesland. Van deze beslissing heb ik geen moment spijt gehad!

Na mijn werkzaamheden op de afdeling Personeelsselectie en Loopbaanadvisering heb ik enige tijd gewerkt als trajectbemiddelaar op het Provinciaal Punt Onderwijspersoneel in Friesland. Het vak van re-integratiedeskundige heb ik geleerd bij AD Nederland BV en Groot Kormelink BV.
Sinds 1 februari 2008 werk ik als zelfstandig gevestigd re-integratiedeskundige. Ik vind het leuk om mensen te begeleiden bij de acceptatie van hun beperkingen en hen tegelijkertijd bewust te maken van hun mogelijkheden. Hierdoor kunnen zij zich weer richten op de toekomst. Mijn expertise is hierbij vooral gericht op de begeleiding van jongeren, mensen met NAH en de begeleiding van mensen uit de zakelijke dienstverlening, het onderwijs en de zorgsector.
In mijn vrije tijd lees ik graag en houd ik mij bezig met recreatief fietsen, stadswandelingen (architectuur) en museumbezoek (vnl. impressionistische schilderkunst). Ook goudsmeden, keramiek maken en photoshop vind ik leuk. Verder houd ik van gezelligheid met man, (klein)kinderen, familie en vrienden.
 


Joan Lagerwaard
re-integratiedeskundige

Het geheim van succes is in eerste instantie: er klaar voor zijn.