Harm Wiegersma

Advies en Coaching Wiegersma

Mijn naam is Harm Wiegersma. Geboren in Leiden op 16 februari 1959. Na het VWO heb ik de studie Psychologie voltooid, in Amsterdam. Werk en de liefde zorgden ervoor dat Noord-Brabant mijn uitvalsbasis is geworden. Als coach en adviseur begeleid ik mensen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik heb steeds bij kleine projectorganisaties gewerkt. Eerst non-profit, onder de vlag van Arbeidsvoorziening, sinds 1997 commercieel, voor B2B opdrachtgevers. In 2004 heb ik met een aantal collega’s en pioniers een nieuw adviesbureau mee opgezet. Sinds 2012 werk ik zelfstandig, samen met netwerkpartners.

De belangrijkste doelstelling bij mijn activiteiten als loopbaanpsycholoog is: ‘van stagnatie naar flow’. Aanleiding voor een traject is vaak dat iemand vastloopt in werk (soms ook in het leven). Veranderingen op het werk of in de persoonlijke situatie kunnen een trigger zijn, of de overgang naar een andere levensfase.
Kenmerkend is dat iemand er zelf niet meer uitkomt en behoefte heeft aan een deskundige sparringpartner. Een traject bestaat uit individuele coachingsgesprekken, meestal in combinatie met een vorm van psychologisch onderzoek. Het geeft mij veel voldoening mensen weer in beweging te krijgen en verder te helpen. Ontwikkeling begint met het beter leren kennen van jezelf. Leren (er)kennen van je kracht en accepteren van je beperkingen. Je durven ontplooien vanuit innerlijke motivatie en werkelijke talenten.
In mijn vrije tijd geniet ik van het bezoeken van musea en concerten, of wandelen in de natuur. Verder zing ik de lage baslijn in twee kleine ambitieuze amateurkoren.

Harm Wiegersma

register arbeids- & organisatiepsycholoog NIP, beroepskeuzeadviseur St. BKA en register loopbaanprofessional CMI

Van stagnatie naar flow.