Zuid-Nederland

VDLeijgraaf Arbeidskundige Expertise en Mediation

Mijn naam is Rob van de Leijgraaf. Geboren in Dordrecht op 11 juni 1956. Na het voortgezet onderwijs volgde ik de Pedagogische Academie in Den Bosch en heb vervolgens enkele jaren in het basisonderwijs gewerkt. In de beginjaren 80 werd door een terugloop van het aantal leerlingen en bezuinigingen, opgelegd door de overheid, fords gesnoeid in het aantal formatieplaatsen. ‘Last in first out’, betekende voor mij het einde van mijn loopbaan in het onderwijs, ondanks maanden fanatiek solliciteren als leerkracht. Een nieuwe kans deed zich voor binnen de sociale verzekeringen en later arbodienstverlening.
Na een opleiding tot arbeidsdeskundige en mediator heb ik
jaren gewerkt bij een arbodienst en bij Arbeidsvoorziening.

Hier is de basis gelegd voor mijn verdere ontwikkeling in het begeleiden en bemiddelen van mensen. Als je iets kunt betekenen voor hen die op zoek zijn naar ‘iets anders’, ze kunt inspireren en motiveren en (weer) doen geloven in eigen kracht, word je vanzelf blij van je werk. Met veel plezier werkte ik achtereenvolgens bij Capability en Groot Kormelink B.V. waarna ik, begin 2008, ben gestart als zelfstandig ondernemer. Gedurende enkele jaren heb ik het ondernemerschap gecombineerd met een dienstverband bij een adviesbureau (mens werk en organisatie). Sinds april 2014 ben ik gevestigd als fulltime ondernemer en breed inzetbaar bij re-integratie-, letselschade-, AOV- en W.V.P. zaken. Als mediator richt ik me op arbeidsconflicten en de oplossing daarvan.
Ik hebĀ interesseĀ in alles wat te maken heeft met de natuur en daarnaast doe ik aan hardlopen, fietsen (mountainbike) en volleyballen. Om te genieten en om in vorm te blijven. Verder houd ik van sfeer, gezellige ambiance met vrienden en een goed glas wijn.

Rob van de Leijgraaf
register-arbeidsdeskundige, mediator

Focus op je eigen kracht, ontplooi je mogelijkheden.
Dat is vele malen belangrijker dan stil te staan bij allerlei beperkingen