Psychologisch advies

Mensen die ten gevolge van letsel, ziekte of ongeval buiten het arbeidsproces komen te staan, belanden vaak in een impasse. Hun bekende zekerheden zijn ze kwijt. Ze worden geconfronteerd met beperkingen van hun mogelijkheden. Wat ze op de arbeidsmarkt waard zijn is niet meer duidelijk. Hun zelfvertrouwen is aangetast. Een realistisch zelfbeeld ontbreekt. De verwerking van wat hen is overkomen komt vaak niet goed op gang.

Het helpt mensen uit deze impasse te komen, als ze weer in contact komen met de essentie van wie ze in wezen zijn. Zicht krijgen op wat hen motiveert, voldoening geeft en in welke bedrijfscultuur ze passen. Kunnen benoemen wie ze zijn in de omgang met mensen, werk, emoties, spanning, zekerheden en verandering. Weten welk werk- en denkniveau en opleidingsniveau haalbaar is. Ontdekken welke werkzaamheden passen bij hun interesses en mogelijkheden.

Een psychologisch advies (assessment) bestaat uit kennismaking, testonderzoek, maatwerkrapportage, nabespreking en evaluatiegesprek/overdracht met arbeidsdeskundige en re-integratiedeskundige. Gesprekken en testonderzoeken vinden plaats bij de cliƫnt thuis, of op een professionele locatie. De uitkomsten van psychologisch advies hebben tot doel het zelfbeeld van de client te versterken, bieden zicht op alternatieve mogelijkheden op de arbeidsmarkt en versnellen het verwerkingsproces.

Cerchio beschikt over meer dan 20 jaar ervaring in diverse soorten loopbaan- en ontwikkelassessments. We maken gebruik van een uitgebreid scala aan gevalideerde, betrouwbare testinstrumenten en werken conform de NIP-beroepscode. Psychologisch advies kan worden ingezet op alle werk- en denkniveaus.